Aankoop makelaar Groningen

  • Home
  • Aankoopmakelaar Groningen

Jouw droomhuis kopen in Groningen?

Een huis kopen doe je niet zomaar. Voordat je kunt gaan sjouwen met verhuisdozen, moet er een boel geregeld worden. Op bezichtiging gaan, onderhandelen over de prijs, de woning laten taxeren – en dan moet dat allesbeslissende krabbeltje nog worden gezet. RJ Makelaardij is jouw betrouwbare aankoopmakelaar in Groningen en Drenthe. Jouw vaste rots in de branding voor de koop van een nieuwe woning.

Zo werkt een aankoopmakelaar!

1. Kennismaken

Hoe zien jouw woonwensen eruit? En wat is er financieel mogelijk? We leren je graag eerst wat beter kennen. Aan de hand van jouw verhaal matchen we je met een passende hypotheekadviseur.

2. Bezichtigen

Iets moois op het oog? Tijdens bezichtigingen inspecteren wij de bouwkundige staat van het huis. Ook bepalen we het toekomstperspectief, voor verduurzaming bijvoorbeeld. Zo ontdek je de positieve en minder positieve kanten van de woning.

3. Onderhandelen

Overbieden of eerst laag inzetten? Met een NVM-aankoopmakelaar krijg je meer voor elkaar. Een makelaar die scherp onderhandelt. Iemand die je juridisch bijstaat en adviseert over verborgen gebreken.

4. Tekenen

Denken jullie eruit te zijn over de prijs? RJ doet een grondige controle van de koopovereenkomst. Je wilt later niet voor verrassingen komen te staan. Wij zorgen dat je zeker weet waarvoor je tekent.

5. Taxeren

Een taxatie van je nieuwe huis is in de meeste gevallen verplicht. De hypotheekverstrekker wil namelijk weten wat de woning waard is. Als adviseur mogen wij deze taxatie niet uitvoeren. Daarom vinden we een betrouwbare externe taxateur voor je.

6. Verhuizen

Met een gerust gevoel kunnen verhuizen. Dat is het uitgangspunt van de overdracht. Zijn alle afspraken nagekomen? Is de woning in goede staat achtergelaten? Samen brengen we nog één bezoek aan jouw toekomstige thuis.